Kaštonų g. 3, LT-63316 Alytus

8 315 73 739

rastine@vidzgiris.lt

,,Europos egzaminas“ 2022

,,Europos egzaminas“ – tai trumpas, nuotaikingas ir įdomus žinių apie Europos Sąjungą konkursas, skirtas paminėti Europos dieną, pasitikrinti žinias arba sužinoti ką nors naujo.

Todėl gegužės 9-ąją Alytaus Vidzgirio progimnazijos aštuntokai aktyviai dalyvavo šiame egzamine, nes pavasarine tradicija tapęs „Europos egzaminas“ vėl kviečia išbandyti jėgas atsakinėjant į trumpus ir įdomius klausimus apie Europos Sąjungą, kultūrų įvairovę, istoriją, geografiją, kalbas. Šis žinių konkursas vyksta jau tryliktą kartą. Šiemet išskirtinis dėmesys skiriamas Europos Sąjungos vertybėms, Europos solidarumui su Ukraina, žaliai ir skaitmeninei Europai bei Europos jaunimo metams.

Apie šio egzamino vertybę norisi pritarti Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo Mariaus Vaščego žodžiams: „Žinios yra ne tik vertinga investicija, bet ir patikimas informacijos vertinimo pagrindas. Žinodami faktus ir mokėdami juos atskirti nuo nuomonių, esame atsparūs, taip pat ir dezinformacijai, o tai ypač aktualu Kremliaus karo Ukrainoje kontekste. Mokytojų dėka auginame kartą, kurią bus sudėtinga suklaidinti. „Europos egzaminas“ – ne tik proga paminėti Europos dieną, bet ir galimybė mokytojams dar kartą pakalbėti su mokiniais apie tai, ką nuo pat Europos Sąjungos steigimosi puoselėjo jos kūrėjai: taiką, demokratiją, laisvę ir įvairovę.“

Marytė Narmontienė,

vyresnioji geografijos mokytoja

Comments are closed.
Skip to content